Locatie Horn
Van Horneplein 3, 6085 CZ Horn
Afspraak maken
0475 - 80 19 60
Locatie Venlo
Veldenseweg 52, 5914 ST Venlo

Sport fysiotherapie

De sportfysiotherapeut speelt een belangrijke rol bij preventie, voorlichting en advies voor iedereen die wil gaan sporten of sport als hobby of beroep heeft. Sportrevalidatie is het verlengstuk van de fysiotherapie en manuele therapie. Na een adequate behandeling en algemene training, wordt er een sportspecifieke training uitgevoerd om de sportactiviteit te kunnen hervatten. Deze begeleiding, is individueel van aard en elk oefenprogramma wordt naar de individuele behoeften opgesteld.

De meeste klachten waarmee mensen naar de sportfysiotherapeut gaan, zijn blessures aan de knie, enkel en schouder. De therapie richt zich niet alleen op het herstel van de getroffen gewrichten, maar kan ook bedoeld zijn om juist die lichaamsdelen te trainen die nog wel belastbaar zijn.

De sportfysiotherapeut werkt vaak in een speciaal ingerichte praktijk, steeds vaker is hij/zij werkzaam bij sportverenigingen en in dienst van sportbonden. Ook werkt hij/zij veel en intensief samen met andere disciplines in de zorg, zoals sportartsen, chirurgen en sportmasseurs en met verantwoordelijken voor het arbobeleid bij bedrijven.

Bij welke klachten bezoekt u een sportfysiotherapeut?

De sportfysiotherapeut behandelt cliënten die na ziekte of blessures weer aan het werk willen en/of weer willen sporten. Hij/zij begeleidt en adviseert daarnaast ervaren sporters die hun sport op hoog niveau willen beoefenen. In de praktijk ziet de sportfysiotherapeut tevens andere (kwetsbare) doelgroepen, zoals ouderen en kinderen, bij wie sport wordt ingezet als onderdeel van de therapie.

Een snelle terugkeer naar de sport is van essentieel belang bij sportletsels. Een aangepaste, gespecialiseerde revalidatie zal een bepalende factor zijn in dit proces.

  • Sportblessures
  • Andere klachten waardoor u niet meer kunt sporten
  • Blessure-preventie advies
  • Sportmedische begeleiding van trainingsprogramma's en prestatieverbetering