Locatie Horn
Van Horneplein 3, 6085 CZ Horn
Afspraak maken
0475 - 80 19 60
Locatie Venlo
Veldenseweg 52, 5914 ST Venlo

Manuele therapie

Wanneer een gewricht slecht beweegbaar is of pijn geeft in rust of tijdens het bewegen, kan manuele therapie uitkomst bieden.

De manueel therapeut verhoogt de bewegingsvrijheid. Hij beoordeelt het complete lichaam in plaats van slechts één onderdeel. De manueel therapeut beoordeelt alle gewrichten in samenhang en zoekt verbanden die met de klachten samen hangen waardoor hij een heldere analyse kan maken van wat er precies mankeert.

De manueel therapeut werkt vanwege zijn specifieke kennis en vaardigheden vooral aan klachten aan de wervelkolom en klachten die daarmee samenhangen.

Bij welke klachten bezoekt u een manueel therapeut?

Veel voorkomende klachten die de manueel therapeut behandelt, zijn:

  • Hoofd- en nekpijn, samen met het slecht kunnen bewegen van de wervelkolom
  • Nek- en schouderklachten met pijn die uitstraalt tot in de armen
  • Klachten hoog in de rug met rib- en borstpijn
  • Lage-rugklachten, eventueel met uitstralende pijn naar de benen
  • Bepaalde vormen van duizeligheid, opgewekt door het bewegen van de nek
  • Kaakklachten, eventueel gecombineerd met nekklachten

Gewrichten kunnen ook een te grote bewegelijkheid hebben. Dat kan leiden tot instabiliteit en klachten. In dit geval kan de manueel therapeut u met specifieke trainingsadviezen leren uw gewrichten door middel van spieren stabieler te maken.

De manueel therapeut kan de beweeglijkheid verbeteren en de pijn verminderen door middel van mobilisaties en manipulaties. Manipulaties, in de volksmond ook wel 'kraken' genoemd, zullen alleen worden uitgevoerd wanneer alle bijkomende factoren gunstig zijn en enkel wanneer u hiervoor uitdrukkelijk toestemming geeft.

Daarnaast krijgt u passend advies over verantwoord bewegen en een gezonde houding.  Met behulp van oefeningen kunt u de verbeterde beweeglijkheid zelf behouden.