Bezoek ons
Van Horneplein 3, 6085 CZ Horn
Bel ons
0475 - 80 19 60 | 0475 58 15 36

Carolien Honné-Bex

Specialisaties:

  • Oncologiefysiotherapie
  • Oedeemfysiotherapie

Als oncologiefysiotherapeut richt ik me specifiek op stoornissen, beperkingen en participatieproblemen bij kankerpatiënten. Deze problemen kunnen het gevolg zijn van de aandoening zelf of van de medische behandeling. Denk hierbij bijvoorbeeld aan spanningsklachten, pijn, of verminderde spierkracht. Ook kunnen er problemen ontstaan in het uitvoeren van werk of hobby’s. De oncologiefysiotherapeut kan helpen in alle fasen van de ziekte: de curatieve, palliatieve of terminale.

Als oedeemfysiotherapeut behandel ik patiënten die last hebben van (lymf)oedeem, een abnormale ophoping van vocht in het lichaam. Oedeem komt onder meer voor bij kanker, bloedvatproblemen of littekens. Lymfoedeem kan ook een gevolg zijn van bestraling, chemotherapie, een operatie of een ongeval. Met behulp van manuele lymfdrainage, compressietherapie en oefentherapie wordt de afvoer van vocht gestimuleerd.

De uitdaging en kracht van mijn vak ligt niet alleen in het behandelen van de klacht maar ook in het coachen en begeleiden naar eigen regie en de hoogste mate van autonomie.