Locatie Horn
Van Horneplein 3, 6085 CZ Horn
Afspraak maken
0475 - 80 19 60
Locatie Venlo
Veldenseweg 52, 5914 ST Venlo

Carolien Honné-Bex
BIG registratie: 39033124004
Carolien@gezondheidscentrumhonnee.nl

 

 

 

 

 

 

 

 

Specialisaties:

  • Oncologiefysiotherapie
  • Oedeemfysiotherapie
  • Bekkenbodemfysiotherapie

Als oncologiefysiotherapeut richt ik me specifiek op stoornissen, beperkingen en participatieproblemen bij kankerpatiënten. Deze problemen kunnen het gevolg zijn van de aandoening zelf of van de medische behandeling. Denk hierbij bijvoorbeeld aan spanningsklachten, pijn, of verminderde spierkracht. Ook kunnen er problemen ontstaan in het uitvoeren van werk of hobby’s. De oncologiefysiotherapeut kan helpen in alle fasen van de ziekte: de curatieve, palliatieve of terminale.

Als oedeemfysiotherapeut behandel ik patiënten die last hebben van (lymf)oedeem, een abnormale ophoping van vocht in het lichaam. Oedeem komt onder meer voor bij kanker, bloedvatproblemen of littekens. Lymfoedeem kan ook een gevolg zijn van bestraling, chemotherapie, een operatie of een ongeval. Met behulp van manuele lymfdrainage, compressietherapie en oefentherapie wordt de afvoer van vocht gestimuleerd.

Als fysiotherapeut bij bekkenklachten richt ik mij vooral op klachten en functiestoornissen in het gebied van uw buik, bekken en lage rug. Mij specialiteit ligt met name bij de behandeling van vrouwen. Als bekkenfysiotherapeut pak ik uw klachten gericht aan. U leert uw bekkenbodemspieren en het bekken te voelen en juist te gebruiken.

De uitdaging en kracht van mijn vak ligt niet alleen in het behandelen van de klacht maar ook in het coachen en begeleiden naar eigen regie en de hoogste mate van autonomie.