Locatie Horn
Van Horneplein 3, 6085 CZ Horn
Afspraak maken
0475 - 80 19 60
Locatie Venlo
Veldenseweg 52, 5914 ST Venlo

Fascia Therapie (F.I.T)

U bent zich er waarschijnlijk wel van bewust dat uw lichaam bestaat uit botten, spieren en organen. Maar wist u dat bindweefselvliezen (fascia) alles met elkaar verbindt?
Fascia is één groot 3-dimensionaal elastisch bindweefsel netwerk in het lichaam dat loopt van top tot teen, van huid tot in het bot. De fascia zorgt ervoor dat uw lichaam bij elkaar wordt gehouden en alles op de juiste plek blijft.
Maar minstens zo belangrijk is dat er tussen deze vliezen een vloeibare gel zit die ervoor zorgt dat spieren soepel langs elkaar kunnen. Het fasciasysteem zorgt dus zowel voor stabiliteit, wrijvingsloos bewegen en veerkracht. Hiermee speelt het een zeer belangrijke rol bij uw gezondheid en mobiliteit.

De FIT (Fascia Integratie Therapie) – methode is een nieuwe vorm van fysiotherapie welke erkend is door het Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie en het Keurmerk Fysiotherapie.

Bij deze methode wordt er niet slechts gekeken naar het gebied van de klacht zelf, maar naar uw houding en beweging als geheel. Fascia is een ander woord voor de bindweefselvliezen die alle spieren, botten en zenuwen omgeeft en de vloeibare gel tussen deze vliezen. Pijn, stijfheid en balansproblemen kunnen worden veroorzaakt door problemen in de fascia. De fasciatherapeut F.I.T. is er speciaal in getraind deze problemen snel op te sporen. En gelukkig is fascia meestal heel goed te beïnvloeden. De behandeling zorgt veelal direct voor verlichting en leidt tot vermindering of volledige oplossing van uw klacht.

• Heeft u vaak terugkerende klachten bijvoorbeeld in de onderrug, nek, schouder?
• Heeft u een nieuwe klacht die niet spontaan geneest of heeft u al jaren last van pijn?
• Wilt u uw prestaties verbeteren maar wordt u belemmerd door steeds terugkerende sportblessures?
• Komt er geen duidelijke verklaring uit Röntgen, CT of MRI-onderzoek?
• Wordt er gesproken van ‘onbegrepen pijn’?
• Zoekt u een behandeling gericht op de oorzaak, niet het symptoom?
• Gaat de pijn niet weg, of wordt zelfs erger, door te oefenen?
• Wilt u graag weten wat er echt aan de hand is en wat u eraan kunt doen?

Binnen onze praktijk is Carolien Honné-Bex de fascia therapeut.
Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden.
Informatieve links:
https://www.veerkracht.fit/
https://www.pijn.fit/