Bezoek ons
Van Horneplein 3, 6085 CZ Horn
Bel ons
0475 - 80 19 60 | 0475 58 15 36

Breincafé Horn dinsdag 9 oktober

Breincafé Horn dinsdag 9 oktober van 19.30 tot 21.30 uur. 

Mantelzorgbegeleiding, wat heeft een mantelzorger nodig?

Gastspreker:

Kirsten Peelen-van Olst

Master Neurorevalidatie en Innovatie bij Gezondheidscentrum Honné 

Mantelzorg ondersteuning behoort een actief en volwaardig onderdeel te zijn van therapie en behandeling. Natuurlijk, zou je denken! Echter, de praktijk is wel eens anders. Mantelzorgers worden vaker betrokken bij de therapie en krijgen uitleg over een ziektebeeld. Maar hoe gaat het vervolgens thuis? En hoe gaat het met de mantelzorger zelf als essentiële schakel in het leven van de patiënt. Is daar echt altijd aandacht voor of is dit nog steeds onderbelicht.

Kirsten heeft het project ‘MantelZORGEN, samen zorgen voor mantelzorgers’ opgezet, met als doel de zorg voor de NAH-mantelzorger (Niet Aangeboren Hersenletsel) in de eerstelijns praktijk te verbeteren. Ze bemerkte namelijk dat er wel aandacht is voor de mantelzorgers, maar dat er nog geen structuur zit in het aanbieden van zorg en ondersteuning.

De mantelzorgers worden nu vanaf het begin van de revalidatie bij de NAH-patiënt betrokken. Gedurende de hele revalidatie wordt gemeten hoe hoog de zorglast van de mantelzorger is, om zo overbelasting voor te zijn.

In Breincafé Horn wordt in oktober samen met de mantelzorgers gekeken naar wat de NAH-mantelzorger nodig heeft. We nodigen u van harte uit om samen met uw mantelzorger deze avond bij te wonen.